اهمیت دعا و شرایط قبولی آن

ساخت وبلاگ

 

مولانا فاروقی امام جمعه محترم اهل سنت بیرجند

پیامبر(ص) فرمودند: که برای هر روزه دار (عند فطره دعوة لا ترد) هنگام افطار یک دعایی است که اجابت می شود و رد نمی شود.

هر روزه داری در ماه رمضان یک دعای مستجابی دارد، چون ماه ماه دعا است.

موضوع این بحث در رابطه با اهمیت دعا و شرایط قبولی آن است، دعای یکی از عباداتی است که با سرشت انسان ها اجیر شده است؛ زیرا حس خدا پرستی و خدا خواهی در سرشت همه انسان ها عجین شده است.

هر انسانی اعم از مسلمان و غیر مسلمان هنگام گرفتاری و مصیبت زمانی که وسایل دنیوی کارگر نیست و جواب نمی دهد به خدا پناه می برد، در درگاه خدا التماس و تضرع می کند، حالا چه مسلمان باشد چه غیر مسلمان!

خداوند متعال برای ارتقاع روح انسان و رسیدن انسان به کمال بندگی انسان ها را موظف به دعا نموده است تا بندگان خدا ارتباطشان را با خدا قطع نکنند در همه لحظات و در همه حالات با خدا در تماس باشند.

انسان در برابر حوادث و مصیبت ها ضعیف و ناتوان است و برای جبران این ضعف و ناتوانی جز کمک گرفتن از خدا و جز دعا و تضرع چاره ای دیگر ندارد.

دعا شفای بیماری های روحی و روانی است، روانشناسان توصیه می کنند برای این که به بیماری روانی و روحی دچار نشوید درد دلتان را به دیگران بازگو کنید و هیج گاه ناراحتی هایی که دارید در قلبتان نگه ندارید.

فطرتا انسانها وقتی ناراحت هستند و گرفتری و مشکلی دارند دوست دارند مشکلشان را با دوست صمیمی خودشان یا اعضای خانواده شان در میان بگزارند و همین مطرح کردن از غم و اندوه انسان می کاهد.

وقتی انسان یقین دارد همه چیز دست خدا است. اگر سوالی دارید از خدا سوال کنید، اگر کمک می خواهید از خدا کمک بخواهید مشکل گشا،  حاجت روا و شفا دهنده همه دست خدا است.

چه بهتر است انسان وقتی مشکل و گرفتاری دارد درد دلش را با خدا در میان بگذارد دست به دعا بردارد و بگوید خدایا حل این مشکل دست توست آن چه که من از تو می خواهم همه دست توست.

وقتی انسان دست به دعا بر می دارد و با پروردگارش راز و نیاز می کند مسلما از آن غم و اندوه و مشکلاتش کاسته می شود.

خدا می فرماید: (وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي) وقتی بندگان من در مورد من خد از تو پیامبر سوال کردند یک گروه نزد پیامبر رفتند و عرض کردند. یا رسول الله اگر خدا نزدیک هست صدای ما را می شنود راز و نیاز ما را می شنود درد دلی که ما مطرح می کنیم خدا میشنود که ما آهسته دعا کنیم، اگر خدا دور است که صدای ما به خدا نمی شنود تا ما بلند بلند دعا کنیم؟

آیه نازل می شود (وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي) وقتی بندگان من از تو سوال کردند که من نزدیک هستم یا دور؛ به آنها بگو (فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ) من نزدیک هستم.

همان طور که در آیه دیگر می فرمایند: (وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ) من از شاهرگ گردن به انسان نزدیک تر هستم.

..::حوزه علمیه الصدیق بیرجند::.....
ما را در سایت ..::حوزه علمیه الصدیق بیرجند::.. دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : alsedigha بازدید : 175 تاريخ : شنبه 22 دی 1397 ساعت: 8:11