درگذشت محقق سرشناس جهان اسلام، شیخ شعیب أرناؤوط

ساخت وبلاگ
4563742
علامه شیخ شعیب أرناؤوط، نویسنده و محقق نسخه های خطی اسلامی در کشور اردن وفات کرد.

به‌گزارش پایگاه اطلاع رسانی الصدیق به ‌نقل از تبیین نیوز، شیخ شعیب أرناؤوط حنفی، محقق نسخه های خطی اسلامی، شامگاه پنج شنبه (۶ آبان ۱۳۹۵)، در کشور اردن، بر اثر بیماری درگذشت.

نگاهی کوتاه به زندگانی پربار شیخ أرناؤوط

شیخ شعیب ارناؤوط در سال ۱۹۲۸ در شهر دمشق دیده به جهان گشود و در سایه والدینش، پرورشی دینی یافت. اصول اسلام را فراگرفت و مقدار زیادی از جزءها قرآن را حفظ کرد.

شیخ أرناؤوط علوم ادبیات عرب و کتاب های شرح ابن عقیل و کافیه ابن حاجب، مفصل زمخشری، شذور الذهب ابن هشام، اسرار البلاغة و دلائل الإعجاز جرجانی را از اساتید و علمای بزرگ دمشق در آن وقت، فرا گرفت، که از میان آن ها شیخ صالح الفرفور و شیخ عارف دوجی قابل ذکر اند.

شیخ أرناؤوط پس از فراگیری علم ادبیات عرب، به فراگیری فقه اسلامی پرداخت و از علمای زیادی کسب فیض کرد و کتاب های مختصر قدوری، حاشیه ابن عابدین، مراقی الفلاح شرنبلالی، الاختیار از موصلی و .. را آموخت و به مدت هفت سال به آموختن فقه مشغول بود و در کنار آن، اصول فقه، تفسیر قرآن و مصطلح الحدیث و کتاب های اخلاقی را فرا گرفت.

شیخ أرناؤوط به هنگام فراگیری فقه احساس کرد که اساتیدش و معاصرین آن ها در شناخت حدیث صحیح از غیرصحیح ناتوان هستند و به همین خاطر متوجه اهمیت خبره گی در علوم حدیث را درک کرد تا بتواند به تحقیق این کتاب ها و تشخیص حدیث صحیح از ضعیف بپردازد. به همین خاطر تصمیم جدی برای وارد شدن به این علم گرفت و به خاطر آن، تدریس زبان عربی را که از سال ۱۹۵۵ به آن مشغول بود را ترک نمود و  خود را برای تحقیق کتاب های عربی اسلامی فارغ نمود.

در ابتدا، از سال ۱۹۵۸ م در «المکتب الإسلامی» دمشق به کار مشغول شد و به مدت ۲۰ سال ریاست قسم تحقیق و تصحیح را به عهده داشت، که در این مدت کار تحقیق بیش از ۷۰ جلد از کتاب های مهم در علوم مختلف توسط وی یا زیر سرپرستی ایشان انجام پذیرفت.

شیخ أرناؤوط در سال ۱۹۸۲م به عمان رفت تا ریاست قسم تحقیق میراث علمی موسسه الرساله را برعهده گیرد که در این موسسه توانست خدمات بسیار مهمی را به سرانجام برساند و بهترین کارهای تحقیقی وی در این موسسه انجام گرفت.

تحقیقات

۱- در المكتب الإسلامی:

۲- شرح السنة للبغوی، ۱۶ جلد

۳- روضة الطالبین للنووی، با مشارکت شیخ عبد القادر أرناؤوط، ۱۲ جلد.

۴- (مهذب الأغانی) لابن منظور، ۱۲ جلد.

۵- المبدع فی شرح المقنع لابن مفلح الحنبلی، ۱۰ جلد.

۶- زاد المسیر فی علم التفسیر ابن الجوزی،  با مشارکت شیخ عبدالقادر ارناؤوط، ۹ جلد.

 و ….

در مؤسسه الرسالة:

۱- سیر أعلام النبلاء الذهبی، ۲۵ جلد.

۲- سنن الترمذی الترمذی، ۱۶ جلد.

۳- سنن النسائی النسائی، ۱۲ جلد.

۴- سنن الدارقطنی الدارقطنی، ۵ جلد.

۵- مسند الإمام أحمد بن حنبل، ۵۰ جلد.

۶- تاریخ الإسلام الذهبی، با همکاری شیخ بشار عواد.

 
..::حوزه علمیه الصدیق بیرجند::.....
ما را در سایت ..::حوزه علمیه الصدیق بیرجند::.. دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : alsedigha بازدید : 119 تاريخ : سه شنبه 11 آبان 1395 ساعت: 5:43