عید فطر96

ساخت وبلاگ

در ماه رمضان حدیثی از پیامبر شنیدید که در ماه رمضان شیاطین سرکش زندانی میشوند و به همین خاطر است که ر ماه رمضان گناه ومعصیت کمتر صورت می گیرد.

اما بعد از ماه رمضان این شیاطین که زندانی شدند و به زنجیر کشیده شدند آزاد می شوند.

لذا شیاطینی که بعد از مدتی آزاد شدند صد درصد ناراحت هستند که به خاطر بندگان مومن به زنجی کشیده شده اند.

لذا از امروز برای جبران زندانی خودشان فوق العاده دست به کار می شوند تا مومنین روزه دار که مورد عفو و بخشش خدا قرار گرفته اند را به گناه و معصیت بکشانند و آنها را منحرف کنند.

مطلب امروز در رابطه با عواقب وخیم و ناگوار گناه و معصیت است هم در این دنیا هم در آن دنیا به احادیث و آیاتی که توضیح داده خواهد شد دقت کنید تا انشاالله جزء کسانی که عذاب بر آنها نازل شود نباشید.

همه ما می دانیم که خداوند متعال ارحم الراحمین است رحم و شفقت خداوند متعال نسبت به بندگانش بیشتر از رحم و شفت پدر و مادر دلسوز نسبت به فرزندانش است.

اما ارحم الراحمین بودن خدا به این معنی نیست که ما گناه کنیم و بگوییم خدا ارحم الراحمین است می بخشد.

خداوند متعال به پیامبرش می فرماید: ای پیامبر(نَبِّئْ عِبٰادِی أَنِّی أَنَا اَلْغَفُورُ اَلرَّحِیمُ - وَ أَنَّ عَذابِي هُوَ الْعَذابُ الْأَلِيمُ) به مردم بگو و آن ها را آگاه کن درست است من بخشنده و مهربان هستم، اما در کنار این بخشنده و مهربان بودن عذاب من هم بسیار شدید است.

این را فراموش نکنند آنها که به رحمت خدا اتکا دارند و گناه و عصیت می کنند که خدا می بخشد این قسم آیه به یادشان باشد عذاب من هم در برابر گناه و معصیت عذاب بسیار دردناکی است.

از ابتدای خلقت انسان سنت الهی بر این بوده است که خداوند متعال عده ای از گناه کاران را مجازات نموده است تا درسی باشد برای آیندگان؛ غرق شدن قوم نوح، نازل شدن عذاب بر قوم عاد و ثمود، هلاک شدن قوم لوط و شعیب، غرق شدن فرعون با لشکریانش به زمین، فرو رفتن قارون با گنج هایش، همه این وقایع و حوادثی که در قرآن بیان شده برای این است که ما درس عبرت بگیریم تا به سرنوشت آنها دچار نشویم.

خداوند متعال می فرماید: (فَهَلْ يَنظُرُونَ إِلَّا سُنَّتَ الْأَوَّلِينَ ۚ فَلَن تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَبْدِيلًا ۖ وَلَن تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَحْوِيلًا) آیا انسان های گناه کار انتظار سرنوشت پیشینیان را می کشند؟ آیا منتظر هستند که همان عذابی که در گذشته بر امتها نازل شده بر آنها نازل شود؟ این سنت خدا است روش خدا در مجازات کردن انسانهای گناه کار هیچ تغییری نکرده است هیچ تحولی در این روش مجازات الهی به وجود نیامده است. فکر کند که عذاب فقط برای امتهای گذشته بوده است.

عذاب جنبه های مختلفی دارد، در گذشته گاهی سنگ می بارید یا طوفان یا زلزله امروز هم بسیاری از این عذابها وجود دارد زلزله و سونامی و طوفان و رانش زمین هم هست.

اما عذاب چیست؟ هر آنچه که آرامش و آسایش را از انسان سلب کند عذاب الهی است، هر چه که می خواهد باشد؛

بعضی ها فکر میکنند آرامش و آسایش در داشتن مادیات است، در داشتن منزل مجلل است، در داشتن ماشین یا وسیله آخرین سیستم است، در داشتن همسر خوب است، درست است هه اینها میتوانند در سعادت دنیا نقش داشته باشن.

اما با وجود همه این مادیات که امروز در اختیار بشر قرار گرفته میلیون ها انسان امروز در جهان با وجود داشتن مال و ثروت با وجود داشتن وسایل رفاه و آسایش زندگی به بیماری روحی و روانی دچار شده اند.

میلیون ها انسان که هم ثروتمند هستند و هم همه وسایل مدرن زندگی را دارند برای اینکه یک ساعت بخوابند از قرص های خواب آور استفاده می کنند، خوابشان خواب واقعی نیست، در خواب هم کابوس خواب می بیند.

تا به امروز مادیات نتوانسته است آرامش و آسایش را برای انسان تضمین و تامین کند؛ بلکه با وجود همه وسایل رفاه و آسایشی که امروز در اختیار بشر است روز به روز بر تعداد بیماران روانی و روحی افزوده میشود، صدها هزار انسان امروز در جهان بر اثر فشارهای زندگی دست به خودکشی میزنند.

صدها بلکه میلیون ها انسان به خاطر ناراحتی های روحی و رونی این زنگی که دارند به اعتیاد روی می آورند و دیگر نمیتوانند آزاد شوند.

هر آنچه که آرامش و آسایش را از انسان بگیرد عذاب است! میخواهد غم و اندوه باشد، یا ناراحتی بدبختی امروز مسلمانان به خاطر همین گناه و معصیت هست یا به خاطر عمل نکردن به دستورات اسلام.

امروز امت اسلامی بدترین دوران حیاتش را سپری می کند، قتل و کشتار و غارت و آوراگی ویرانگی خانه هایشان اینها همه مصیبت هایی است که خدا در قرآن با صراحت بیان می کند. (ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ) فساد در خشکی و دریا ظاهر شده است.

 مفسرین در مورد فساد میفرمایند: ناامنی و ظلم و جور و ستم حکام نوعی فساد است، قحطی و خشکسالی، کم شدن ارزاق مردم که عده ای خیلی از نعمتها را دوست دارند از آن استفاده کند اما توان خرید آن را ندارند این کم شده است و شیوع بیماریهای ناشناخته مرگ و میرهای ناگهانی همه اینها ظاهر شده به خاطر اعمالی که انسانها انجام دادند به خاطر گناه و معصیتشان.

(لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا) خدا می فرماید: چرا من انسانها را به مصیبت ها و بلاها گرفتار می کنم تا اینکه بچشند ثمره بعضی از گناهان خودشان (لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ) تا اینکه دست از گناه بردارند تا اینکه توبه کنند.

این بلاها مصیبت ها و گرفتاری ها و بیماریها و حوادث تلخ، همه اینها به خاطر این است که انسان دست از گناه ومعصیتی که انجام می دهد بردارد و به سوی خدا برگردد.

(وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ) هر مصیبتی که به شما می رسد به خاطر گناه و معصیت است.

اما خدا بسیاری از گناهان را می بخشد، اگر قرار می بود خداوند متعال در ازای هر گناه انسان را مجازات می کرد زنده جانی در جهان باقی نمی ماند. (وَلَوْ يؤَاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِمَا كَسَبُوا مَا تَرَكَ عَلَى ظَهْرِهَا مِنْ دَابَّةٍ) اگر خدا مواخذه می کرد یک جنبنده ای در دنیا زنده نمی گذاشت.

پیامبر می فرمایند: (ما نزل بلا الی به ظن به و لا یرفع الی به توبه) هر بلایی که حالا چه انفرادی است چه بلای اجتماعی هر بلایی که نازل می شود به خاطر گناه است، هر بلایی که از انسان دور می شود به خاطر توبه است.

پس توبه سبب رفع بلا هست و سنت الهی همین است (اِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیَ یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم) خدا می فرماید: من سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهم تا زمانیکه انها خودشان در رفتار و کردار و گفتار و اعتقاداتشان تغییر ایجاد کنند.

وقتی یک مسلمان رفتارش خلاف دستور خدا است گفتارش خلاف دستور خدا و پیامبر است، اعتقاداتش خلاف قرآن و سنت است، وقتی این تغییر را انسان در خودش به وجود آورده خدا هم در او یا جامعه تغیر ایجاد می کند.

اگر جامعه غنی هستند آنها را فقیر و نیازمند می کند اگر صحیح و سالم هستند آنها را بیمار می کند، اگر عزت دارند از آنها می گیرد همه این تغییرات زمانی در جامعه به وجود می آید که جامعه در رفتار و کردارشان تغبییر ایجاد کنند.

در دنیا تغییر اجتماعی است در آخرت پاداش انسانها انفرادی است (وَ لَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ اُخْرَی وَ لَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ اُخْرَی.) در قیامت هیچ کس بار گناهی کس دیگر را به گردن نمی گیرد و کسی به خاطر گناه دیگری مجازات نمی شود، هر کسی عمل خودش سبب نجات یا بدبختی او می شود، نه تنها این بلکه در روزقیامت مثل الان نیست که یکدیگر به کمک یکدیگر بشتابند و یاری کنند.

در آن روز برادر که در دنیا حاضر هست برای برادرش جانش را فدا کند او را می بیند فرار می کند، پدر و مادر و فرزندان یکدیگررا میبینند فرار می کنند، زن و مرد که در دنیا یکدیگررا حمایت میکنن آن روز همدیگر رامیبینن فرار می کنند، نمی توانید یکدیدگر را کمک کنید! تنها کمکی که می توانید بکنید این است که حسنات و نیکی های خودتان را به او تقدیم کنید که او به بهشت برود و شما به جهنم! هیچ کس راضی نیست که خودش به جهنم برود و دیگری به بهشت!:

 آن روز با امروز فرق می کند، مجازات آن روز انفرادی است اجتماعی نیست (وَاتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً) بترسید از آن عذاب و فتنه ای که فقط انسان های گناهکار را در بر می گیرد.

در جامعه ما عده ای گناه کار هستند وقتی عذابی نازل میشود خداوند بارانش را میگیرد ونازل نمی کند، خشک سالی و قحطی و گرانی به خاطر عده ای گناه کار به وجود می آید.

پیامبر دلیلش را بیان کردند وقتی عذاب نازل می شود همه را در بر می گیرد، زیرا مسلمان در قبال منکرات وظیفه شرعی دارد، وقتی خداوند علت بهتر بودن این امت را می فرماید: (كُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ) علتش چیست؟ (تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ) به خاطر امر به معروف و نهی از منکر.

در آیه دیگر خداوند متعال می فرماید: (وَالْمُؤْمِنُونَ و َالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ) آنهایی که همه منکرات را به گردن علما می اندازند که علما باید تبلیغ کنند، تقصیر علما است به این آیه توجه کنند.

حدیث پیامبر را بارها شنیده اید که قرآن می فرماید همه مردها و زنان مومن باید امربه معروف و نهی از منکر کنند و اختصاص به علما وپیر و جوان ندارد، هر مسلمانی که می داند ربا خوردن حرام است و میبیند برادر مسلمانش ربا می خورد باید بگوید؛ هر مسلمانی که می داند که دروغ گفتن و غیبت کردن حرام است، می بیند که برادر و خواهر مسلمانش اینکار را می کند باید منع کند، وقتی که جامعه اسلامی در این وظیفه واجب کوتاهی کنند آن وقت باید عذاب شامل حالشان بشود.

پیامبر با صراحت می فرمایند: خدا عادل است، خدا هیج گاه انسان هایی را که گناه نکردند به خاطر انسان های گناه کار عذاب نمی دهد. بعد می فرمایند: زمانی خدا عموم مردم را به خاطر گناهکاران عذب می دهد که آنها منکرات را می بیند و می توانند با تبلیغ کردن و دست مرحله اول با دست اگر نمی تواد با زبان با امر به معروف و نهی از منکر که این کار خلاف شرع است وقتی می تواند امر به معروف ونهی از منکر کنند اما سکوت می کنند مثلا می گویند عیسی به دین خود موسی به دین خود (این جمله ای است که مسیحیان به خورد ما دادند تا ما مسیحیت را حق بدانیم در حالی که بعد از اسلام و قرآن هیچ دین آسمانی بر حق نیست، مگر اینکه مسلمان بشود. اسلام بقیه ادیان را منسوخ کرده) در اینجا خدا میفرماید: وقتی شما امر به معروف و نهی از منکر را ترک کردید عذاب گناهکاران شامل حال شما می شود.

پس در برابر گناه و معصیت تنها تاسف خوردن و سر را به عنوان اعتراض تکان دادن کافی نیست.

پیامبر (ص) یک مثال بسیار جالبی را برای نجات جامعه اسلامی بیان می فرمایند: برای اینکه مسلمانان ازعذابهای الهی در امان بمانند می فرماید: دو گروه هستند در کشتی یک گروه در طبقه بالای کشتی هستند و یک گروه در طبقه پایین، کسایکه در طبقه پایین هستند برای نیاز آب از طبقه بالا تامین می کند؛ یکی از اینها می گوید که چرا من این قدر اذیت بشوم و برم بالا آب بیارم، پس من در همین پایین کشتی را سوراخ می کنم تا از این آب استفاده کنم و نیاز نباشد به طبق بالا بروم؛

پیامبر فرمودند اگر ساکنین این کشتی جلوی این نفر را نگیرد و بی تفاوت باشند هم خودشان غرق می شوند هم این شخصی که کشتی را سوراخ کرده و مقصر است غرق می شود.

همه چیز را پیامبر برایمان بیان کردند روایت دیگری است. خدا به جبرئیل وحی کرد که فلان آبادی را زیر رو کن و همه اهالی اش را از بین ببر جبرئیل آمد دید که بنده خالص و مومن خدا در این آبادی هست و یک چشم بهم زدن نافرمانی نکرده است، باز برای کسب تکلیف به درگاه خدا مراجعه کرد که پروردگارا در این روستا بنده ای است که یک چشم به زدن در عمرش نافرمانی نکرده آیا من این را هلاک کنم؟ خداوند می فرماید: اول برو همین عابد را هلاک کن؛ بعد بقیه را:

چرا؟ زیرا در مقابل این گناه و معصیتی که اهل آبادی انجام می دادند خم  به ابرو نمی آورد، نه تنها امر به معروف نکرد خم به ابرو نیاورد فقط به فکر نجات خودش بود.

اینها همه مثال هایی که پیامبر برایما ن می زنند که ما در جامعه بی تفاوت نباشیم، اگر خلافی را می بینیم لااقل به اندازه توان جلوی آن را بگیریم.

حضرت ابن عباس (رض) می فرمایند: کسی که کار نیکی انجام میدهد اثراتش را در همین دنیا می بیند، چهره ای نورانی، قلب نورانی، زیاد شدن روزی، قدرت بدنی خدا به او نیروی بدنی میدهد، در قلب مردم جا می گیرد، محبوب قلوب دیگران می شود.

کسی که گناه می کند فرمودند: چهره اش سیاه می شود، قلبش تاریک می شود، روزی اش کم می شود، ضعف ناتوانی جسمی پیدا می کند، نزد همه مغبوض و منفور می شود.

در روایت دیگر پیامبرمی فرمایند: (مَا ظَهَرَ الْغُلُولُ فِی قَوْمٍ قَطُّ، إِلاَّ أُلْقِیَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبُ) در هر جامعه ای که خیانت رواج پیدا می کند انسانها به فکر فریب دادن یکدیگر هستند به فکر خیانت به یکدیگر هستند، خداوندمتعال ترس و وحشت و ناامنی را در آن جامعه به وجود می آورد. در جامعه ای که عمل زنا رواج پیدا می کند بی عفتی رواج پیدا میکند، بی حجابی که سبب زنا و فحشا هست رواج پیدا می کند و مردم جلوی آن را نمی گیرند، مرگ و میرهای ناگهانی زیاد می شود، سکته ها زیاد می شود. چندین هزار در تصادفات کشته می شوند.

فرموند در هر جامعه ای که بر خلاف دستور خدا حکم بشود خداوند متعال می فرماید: خداوند خون ریزی را در آن جامعه زیاد می کند. وقتی کم فروشی و فریب در جامعه ای رواج پیدا میکند خداوند روزی آنها را کم می کند، وقتی وحشی گیری در جامعه ای رواج پیدا می کند خدا دشمن را مسلط می کند.

پیامبر می فرمایند: (إذا أبغضَ المسلمونَ عُلماءَهُ) پیامبر هم به همین خاطر میفرمایند هنگامی که ذره ای بغض و عداوت مسلمان نسبت به علما داشته باشند سبب نزول عذاب الهی است. سه مورد را پیامبر بیان کردند (وأظهَروا عمارةَ أسواقِهِم ، وتألَّبُوا على جمعِ الدَّراهمِ) بغض و کینه نسبت به علما دارند و بازارهای شان را بسیار جالب میسازند تا مردم را از این زیبایی مغازه بفریبند و اجناس را چند برابر بفروشند چون مغازه زیبا است و اجناس را گران بفروشند و مردم جذب می شوند. هنگامی که مسلمانان به مال و ثروت دنیا بر یکدیگر فخر بفروشند اگر این سه مورد در جامعه باشد (رماهُمُ اللهُ بأربعِ خِصالٍ) خدا آنها را به چهار عذاب گرفتار می کند.

بغض علما و زیبایی مغازه ها و بازارها برای فریبن دادن دیگران و دلبستگی به دنیا و تفاخر و فخر و تکبر به خاطر مال و ثروت دنیا.

(بالقحطِ مِن الزَّمانِ) اول قحطی و خشکسالی و کم شدن مایحتاج مردم است، کم شدن میوه ها که انسان توان خریدن آن را ندارد، نگاه می کند دلش می کشد زن و فرزند آرزو دارند اما توان خرید ندارند.

(والجَورِ مِن السُّلطانِ) دومین عذاب ستم حکام است؛ خداوند بر این انسانها حاکمان ظالمی مسلط می کند که هیچ رحمی ندارند.

(والخيانةِ مِن ولاةِ الحُكَّامِ) سوم خداوند متعال در آن جامعه مدیرانی و مسئولینی را از طرف حکام تعیین شده بر آنها مسلط می کند که به آنها خیانت می کنند یا در بیت المال خیانت می کند.

(وَالصَّوْلَةِ مِنَ الْعَدُو) چهارم حمله دشمن به هر حال همان طور که عرض شد گناه و معصیت عواقب خطرناکی دارد انسان را در عبادت ضعیف می کند.

پیامبر به صراحت فرمودند وقتی انسان گناه می کند روزی اش کم می شود، کم شدن روزی یعنی خداوند یک بیماری به او یا خانواده اش می دهد که هر چی پول دارد خرج کند، یا پول دارد اما از پولش نمی تواند بهره ببرد، مثلا بیماری دارد نعمتهاهمه هست پول هم دارد اما نمی تواند بخورد. این هست عذابهای الهی؛

فکر نکنید عذاب فقط سنگ باریدن، یا زلزله یا سونامی باشد خیر! هر نوع گرفتاری و غم و اندوه و حادثه ای که آسایش و آرامش را از انسان سلب کند عذاب است، علت عذاب هم گناه و معصیت است.

..::حوزه علمیه الصدیق بیرجند::.....
ما را در سایت ..::حوزه علمیه الصدیق بیرجند::.. دنبال می کنید

برچسب : عید,فطر, نویسنده : alsedigha بازدید : 132 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 10:32